Home > CCNA – Hotspot

CCNA – Hotspot

February 10th, 2011 Go to comments

Here you will find answers to CCNA hotspot Questions

Hotspot Routing Question

hotspotquestion1a

hotspotquestion1

Question 1:

If the router R1 has a packet with a destination address 192.168.1.255, what describes the operation of the network?

A – R1 will forward the packet out all interfaces
B – R1 will drop this packet because it is not a valid IP address
C – As R1 forwards the frame containing this packet, Sw-A will add 192.168.1.255 to its MAC table
D – R1 will encapsulate the packet in a frame with a destination MAC address of FF-FF-FF-FF-FF-FF
E – As R1 forwards the frame containing this packet, Sw-A will forward it ti the device assigned the IP address of 192.168.1.255

 

Answer: B

Question 2:

Users on the 192.168.1.0/24 network must access files located on the Server 1. What route could be configured on router R1 for file requests to reach the server?

A – ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 s0/0/0
B – ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 209.165.200.226
C – ip route 209.165.200.0 255.255.255.0 192.168.1.250
D – ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 209.165.100.250

 

Answer: A

Quetion 3:

When a packet is sent from Host 1 to Server 1, in how many different frames will the packet be encapsulated as it is sent across the internetwork?

A – 0
B – 1
C – 2
D – 3
E – 4

 

Answer: C or D(depending on your understand, please read the comments to understand why)

Question 4:

What must be configured on the network in order for users on the Internet to view web pages located on Web Server 2?

A – On router R2,configure a default static route to the 192.168.1.0 network
B – On router r2, configure DNS to resolve the URL assigned to Web Server 2 to the 192.168.1.10 address
C – On router R1, configure NAT to translate an address on the 209.165.100.0/24 network to 192.168.1.10
D – On router R1, configure DHCP to assign a registered IP address on the 209.165.100.0/24 network to Web Server 2

 

Answer: C

Question 5:

The router address 192.168.1.250 is the default gateway for both the Web Server 2 and Host 1. What is the correct subnet mask for this network?

A – 255.255.255.0
B – 255.255.255.192
C – 255.255.255.250
D – 255.255.255.252

 

Answer: A

Hotspot Frame-relay Question

hotspotquestion2

hotspotframerelay

(In the old days, this question was a multi-choice question but Cisco upgraded it into a lab-sim question. Therefore, instead of listing all the configuration as above, you have to type show frame-relay map and show running-config to get its configuration)

Note: If you are not sure about Frame-Relay, please read my Frame Relay tutorial.

Question 1:

What destination Layer 2 address will be used in the frame header containing a packet for host 172.30.0.4?

A – 704
B – 196
C – 702
D – 344

 

Answer: C

Question 2:

A static map to the S-AMER location is required. Which command should be used to create this map?

A – frame-relay map ip 172.30.0.3 704 broadcast
B – frame-relay map ip 172.30.0.3 196 broadcast
C – frame-relay map ip 172.30.0.3 702 broadcast
D – frame-relay map ip 172.30.0.3 344 broadcast

 

Answer: B

Question 3:

Which connection uses the default encapsulation for serial interfaces on Cisco routers?

A – The serial connection to the MidEast branch office
B – The serial connection to the DeepSouth branch office
C – The serial connection to the NorthCentral branch office
D – The serial connection to the Multinational Core

 

Answer: A

Question 4:

If required, what password should be configured on the router in the MidEast branch office to allow a connection to be established with the Dubai router?

A – No password is required
B – Enable
C – Scr
D – Telnet
E – Console

 

Answer: A or D (because maybe there are 2 versions of this question, depending on the output of “show running-config” command, please read the explanation below)

Explanation

This question is not clear for a long time but now maybe the trick was solved. What Cisco wants to ask is the word used as password, not the type of connection, so in the exam you might see some strange words for answers like “En8ble”, “T1net”, “C0nsole”. All you have to do is to use the command “show running-config” as wx4 mentioned below to find the answer.

wx4 commented:

Q4: if password required which?
in my example it was connection to North!

How to figure out which pw is required?

#show running-config

1. check the interface to the router you need connection to. If there is “ppp authentication” you need a password!

2. you will find the password on the top of your running-config output

check the area:

username North password c0nsole
username xxxxx yyyyy
username…

in my case it was c0nsole, in your case it can be no password needed or a different password.

If you are still not clear, please read anton‘s comment:

A big question I noticed here was about the FR Lab regarding the password. You have to perform a show running-config and look for USERNAME and PASSWORD.
i.e.
username South_Router password c0nsol3
username North_Router password t31net

Obviously this has to be en PPP encapsulation, if asked for a posible password for SOUTH_ROUTER you pick c0nsol3, and for NORTH_ROUTER you pick t31net. If you’re running HDLC, i would pick “no password is required”.

Comments
Comment pages
1 11 12 13 47
  1. KVAby5c7uf3CCt
    December 14th, 2016

    359862 8376Dead pent subject matter, thanks for entropy. 463463

  2. filmes torrent qualidade
    April 17th, 2017

    A título de exemplo, Vuze (Azureus) , que traz embutida
    a busca dentre torrents em abundantes infraestruturas. http://langeron.kiev.ua/user/PauloThomasdaRos/

  3. Kimberley
    June 19th, 2017

    an expect KIDNEY DIALYSIS individuals – holistic treatment
    shown to recover http://kidneyok.tumblr.com/post/69309674755/the-story-of-this-man-is-one-that-can-really-give

  4. Elton
    October 26th, 2017

    Passed with the 552q dumps, all questions were from there.

  5. Grant
    October 26th, 2017

    Passed today, used the 552q dumps.

  6. Kirk
    September 13th, 2018

    Passed, if you go the exam study the 552q dumps.

Comment pages
1 11 12 13 47
Add a Comment